top of page

Laminaat

Laminaatvloeren zijn zeer populair. Dat is niet zo vreemd want laminaatvloeren worden steeds beter. Een laminaatvloer is eigenlijk een papierdecor op een plaat HDF. Deze papierlaag wordt voorzien van een keiharde slijtlaag waarin men een mooie houtnerfstructuur of synchroon lopende structuur (register embosing) perst. Ook de decors worden steeds authentieker. Door deze techniek is een laminaatvloer bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Laminaatvloeren zijn geschikt voor gebruik in woon-, slaapkamers en keukens. De allernieuwste waterafstotende laminaatvloeren zijn zelfs geschikt voor de badkamer. 

De voor en nadelen van laminaat
op een rijtje

Voordelen van laminaat ​

  • Een groot voordeel van laminaat is dat het niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden is, maar dat het onderhoud vele malen eenvoudiger is. 

  • De verscheidenheid in kleuren en prints is dermate groot, dat er voor iedere woonstijl wel een vloer te vinden is. 

  • Laminaat kan door professionele stoffeerders gelegd worden maar is niet noodzakelijk. Door de klikverbinding is het ook voor uzelf heel eenvoudig om een laminaatvloer te leggen. 

  • Door de ontwikkeling van waterbestendige laminaatvloeren is het nu ook mogelijk om laminaat in vochtige ruimtes te leggen.

  • De prijs/kwaliteitverhouding is heel aantrekkelijk.

 

Nadelen van laminaat 

  • Laminaat is gehoriger dan andere vloersoorten. Dit is echter te verminderen door gebruik te maken van een goede ondervloer die het geluid optimaal dempt. 

bottom of page