top of page

PVC is een innovatief product op basis van vinylstroken. Het is een sfeervolle vlakke vloerbedekking, voor ieder interieur. Dit product is uitermate geschikt voor verwerking op beton en tevens op vloerverwarming. PVC is een comfortabel en hoogwaardig product. Het is enorm slijtvast en kan ook projectmatig toegepast worden. Er is een ruime sortering in dessins, zodat er voor ieder interieur wel een passende vloer te vinden is van hout tot stoer betonlook. 

Pvc Vloeren

Voordelen van pvc op een rijtje

  • Slijtvast

​Een nieuwe vloer is een flinke investering. Dan is het wel zo fijn als de vloer lange tijd mooi blijft, zowel in de rustige studeerkamer als in de drukbezochte keuken. De slijtvaste PVC vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Het duurzame PVC, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.

PVC is daarmee perfect geschikt voor thuisgebruik: ze zijn bestand tegen dagelijkse invloeden – van hoge hakken tot het schuiven van stoelen. Heeft u een vloer nodig in een ruimte die intensiever gebruikt wordt, zoals een hotelkamer of kantoor? Ook dan is PVC de beste keuze.

  • Vloerverwarming geschikt

PVC vloeren zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Waar u bij parket en laminaat een dure ondervloer moet plaatsen, kunt u PVC meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. In PVC zit namelijk geen hout verwerkt, en hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillen in kamertemperatuur: het krimpt en zet uit bij elk temperatuurverschil.

Een PVC vloer biedt ook een ander verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van PVC werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij laminaat of parket gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit is eigenlijk zonde van de energie! Bij PVC is dit beter geregeld: deze vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.

  • Vochtbestendig

​Als parket of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk materiaal en is erg gevoelig voor vochtigheid. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis. Een PVC vloer is vochtbestendig: er is geen hout in verwerkt en het materiaal reageert daarom niet op nattigheid. Daarmee is PVC een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer.

  • Minimaal contactgeluid

​PVC vloeren beperken hinderlijke contactgeluiden, zoals schuivende stoelen of tikkende hakken, tot een minimum. Hoe komt dit? PVC heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er minder lucht in zit dan bijvoorbeeld laminaat of hout. Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast is een PVC vloer stiller, omdat deze direct op de ondergrond wordt aangebracht. Er ontstaat zo geen echoënd ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.

  • Makkelijk in onderhoud

​Met een PVC vloer haalt u een onderhoudsvriendelijk product in huis. Een PVC vloer reinig je het best met lauwwarm water, een speciale PVC-vloerreiniger of een mengsel van schoonmaakazijn en water. Wij raden de producten van James aan, deze zijn ph neutraal en bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken die de beschermlaag van de vloer aantasten.

bottom of page