top of page

Tapijt

Op de slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, op de trap of als kleed onder de salontafel; het tapijt is terug van weggeweest. Niets is lekkerder dan het gevoel van zacht tapijt onder uw voeten. Bij ons heeft u een ruime keuze, dus zit er altijd wel iets voor u bij.

Tapijt kiezen.. Waar moet ik op letten?

  • Locatie 

Waar komt mijn tapijt te liggen? Een tapijt in een woonkamer of inloop-hal zal meer te lijden hebben dan op bijvoorbeeld de slaapkamer.

  • Kleuren

Passen de kleuren in mijn interieur? Een tapijt is bepalend voor de sfeer en de stijl van de ruimte. Het heeft een warme uitstraling, maar door te kiezen voor een koelere kleur of voor een tapijt met een ingeweven betonlook, kun je ook een stoer uiterlijk creëren. 

  • Textuur

Wil ik mijn voeten heerlijk ingraven in een warme hoogpolige structuur of wil ik makkelijk mijn stoel aan de eettafel aanschuiven en ga ik voor een korte pool of een bouclé (lusjes) tapijt. Textuur kan ook onderling gecombineerd worden. Textuur is voor een trap ook heel belangrijk. Niet iedere textuur is namelijk geschikt voor trapbekleding. Denk daarbij aan het openstaan van de polen waardoor de rug van het tapijt zichtbaar kan worden op de trapneus, als er niet genoeg garens op een cm2 zitten. 

  • Materialen

De meeste hedendaagse tapijten zijn van goede tot uitstekende kwaliteit. Toch reageren ze verschillend op eenzelfde leefruimte afhankelijk van het materiaal: wol, polypropyleen, nylon of een mengeling van vezels. Ook kan tapijt van kunststof meer glans vertonen dan tapijt van natuurlijke vezels. 

  • Mijn stijl

Houd ik van klassiek of zoek ik toch liever naar een gedurfde moderne uitstraling? Klassieke soorten zijn vaak van wol gemaakt terwijl moderne tapijten vaak gebruik maken van kunststof vezels. 

  • Sfeer

Moet mijn tapijt rust brengen in de ruimte om heerlijk te relaxen, of mag een leuk design de ruimte opvrolijken? 

  • Details

Wil ik door middel van 2 verschillende kleuren het idee van een loper creëren op de trap of wil ik onder mijn zitgedeelte een ander tapijt of textuur leggen zodat het idee van een carpet ontstaat. Het is allemaal mogelijk met tapijt. 

bottom of page